دومین دوره مسابقه ستارگان باریستا از تاریخ 7 الی 10 بهمن ماه 1402 در هتل قلب تهران با همراهی و برنامهریزی گروه بازرگانی موثق و برند بنمانو برگزار شد. این مسابقه بهعنوان یکی از برجستهترین رویدادهای صنعت قهوه در کشورمان فراتر از یک رقابت ساده بود؛ بلکه محل تلاقی استعدادها، نوآوریها و خلاقیت باریستاهای جوان در عرصه قهوه بود.
نزدیک به 60 نفر متقاضی از سراسر ایران برای حضور در این رقابت ثبتنام کرده بودند که با بررسی کمیته اجرایی مسابقه، 32 نفر به عنوان هنرمندانی در عالم قهوه برای ورود به مسابقه تایید شدند.
این مسابقه در چهار روز متوالی برگزار شد؛ دور مقدماتی در روزهای 7 و 8 بهمن از ساعت 10 صبح تا 8 شب در جریان بود و باریستاها با دانش و مهارت خود نه تنها قهوهای خوشطعم تهیه کردند، بلکه تجربهای فراموشنشدنی را از فرهنگ قهوه به ارمغان آورده و مهارتهای خود را به چالش کشیدند. در پایان روز دوم، ۱۴ نفر به مرحله نیمه نهایی راه یافتند:
شهاب شیرزاد، روزبه کامران، رسول زینالی، امیر رضا داوودی، علیرضا نصیری، کیارش توفیقی، علیرضا قدیری، شهاب صادقنوری و امیررضا ذوالفقار.
پس از برگزاری مرحله نیمه نهایی در روز سوم و با رای داوران، 6 نفر به دور پایانی راه پیدا کردند. در انتهای این رقابت هیجانانگیز و نفسگیر، برندگان مسابقه، به ترتیب زیر مشخص شدند:
نیما طباطبایی (نفر اول)، کاوه زارع (نفر دوم)، محمد عسگری (نفر سوم)، محمدرضا مافی (نفر چهارم)، علیرضا نصیری (نفر پنجم) و میلاد میثمی (نفر ششم).
6 شرکتکنندهی برتر این رقابت در پایان مسابقه به ترتیب نفر اول (150 میلیون تومان)، نفر دوم (75 میلیون تومان)، نفر سوم (پنجاه میلیون تومان)، نفر چهارم، نفر پنجم و ششم هر کدام (10 میلیون تومان) از طرف حامیان مالی این مسابقه بنمانو، هاله گسترش ایرانیان، کرون، تماشاخونه، کاینو و کاسیت دریافت کردند.
در این مسابقه سرداوران بینالمللی رها شاهسوار و امیر فاضلزاده و داورانی برجسته در دو بخش تکنیکال و سنسوری از سراسر ایران حضور داشتند.
شرکتکنندگان در این مسابقه با دستگاه اسپرسوساز تمپستا و آسیاب قهوه مالکونیگ مسابقه دادند تا بتوانند تجربهای را در سطح جهانی در دومین دوره مسابقه ستارگان باریستا کسب کنند.
علاوه بر این، نمایشگاهی از تجهیزات نوین و محصولات مرتبط با قهوه برپا شده بود که شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان میتوانستند با آخرین دستاوردها و نوآوریهای حوزه قهوه آشنا شوند. این رویداد فرصتی برای تولیدکنندگان و واردکنندگان بود تا محصولات خود را معرفی کرده و با سایر فعالان این حوزه در ارتباط باشند.
در پایان مراسم از تمامی شرکتکنندگان و حامیان مالی تقدیر به عمل آمد و بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در ارتقاء سطح دانش و فرهنگ قهوه در ایران تاکید شد. این مسابقه نه تنها یک رقابت بود، بلکه فرصتی برای یادگیری، ایجاد ارتباطات جدید و اشتراکگذاری دانش و تجربیات بین اعضای جامعه قهوه ایران محسوب میشد.
دومین دوره مسابقه ستارگان باریستا، بدون شک در تاریخ صنعت قهوه ایران به یاد میماند و تاثیرات مثبت و گستردهای بر این صنعت خواهد گذاشت. در نهایت، حضور و درخشش در چنین مسابقاتی، میتواند برای هر شرکت کنندهای نقطه عطفی در مسیر حرفهای وی بوده که ارمغانش رشد و شکوفایی در عرصه بینالمللی قهوه باشد.